به گزارش خبرنگار خبرگزاری حوزه از بوشهر، حجت الاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری نماینده ولی فقیه در استان بوشهر امروز در همایش صنایع دستی، تولید و اشتغال زایی و هفتمین دوره رویداد داوری مهر اصالت ملی آثار صنایع دستی که به میزبانی استان بوشهر و در محل سالن اجتماعات اداره بنادر و دریانوردی استان بوشهر برگزار شد، اظهار داشت: صنایع دستی نماد فرهنگ تمدنی یک قوم است که آن فرهنگ در اندیشه به عنوان یک طرح مهندسی شده، با دستان هنرمند اعمال و به یک پدیده فرهنگی صنعتی تبدیل میشود و در تاریخ یک قوم مانا میماند.
امام جمعه بوشهر افزود: صنایع دستی تنها یک کالای اقتصادی نیست، بلکه به عنوان نماد فرهنگی یک قوم مطرح میشود و اساساً یکی از نمادهای درک، فهم و معرفت تاریخ تمدنی یک قوم، صنایع دستی آن است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه صنایع دستی دارای شناسنامه تمدنی است، عنوان کرد: اولین ویژگی یک صنایع دستی آفرینش تاریخ تمدن آن قوم برای تاریخ معاصر است و اینگونه نیست که اگر یک صنایع دستی درست شده صرفاً مربوط به دوره کنونی باشد، بلکه تاریخ تولد آن از قرنها قبل صورت گرفته و مانند یک رودخانه حرکت کرده و در وجود سازنده تجلی یافته است.
حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری، با بیان اینکه صنایع دستی پیوندی بین فرهنگ و اقتصاد به وجود آورده، اظهار کرد: تقریباً در هیچ کالایی مشاهده نمیکنید که پدیدهای ایجاد شود که از خانواده وارد شده و وارد صنعت و بازار ملی و فراملی شود و این پیوند را ایجاد کند، بنابراین اقتصاد صنایع دستی، اقتصادی فرهنگپایه است.
امام جمعه بوشهر ادامه داد: صنایع دستی هیچگاه خود را معطل ایجاد یک کارخانه و یا دریافت مجوز و بازاریابی نکرده، بلکه شروع آن از یک مواد اولیه طبیعی، خلاقیت انسانی، تلاش جهت طراحی و مهندسی برای تولید بوده است.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه گسست نسلی که در دورههای قبل ایجاد شد باید جبران شود، بر حفظ هویت تمدنی و تاریخی صنایع دستی تأکید کرد و یادآور شد: آغاز آموزش صنایع دستی از مقطع پیش دبستانی، در نظر گرفتن تسهیلات موردنظر تولیدکنندگان و مهلتهای لازم برای بازپرداخت این تسهیلات، بازارسازی و بازاریابی با برپایی نمایشگاههای استانی، ملی و بینالمللی برای ایجاد چرخه تولید ضروری است.
انتهای پیام/